[contact]

Bulevardul Aviatorilor nr. 35, Sector 1, București

ARTISTS

EXHIBITIONS

Small Heading

ARTISTS

EXHIBITIONS

ARTIȘTI

CONCEPT

Art Factory, o inițiativă a Asociației Fără Nume, este un eveniment ce are ca scop aducerea în conștiința socială a sorții clădirilor de patrimoniu lăsate pradă timpului și a zonelor industriale dezafectate.

Pe termen lung ne-am propus să încercăm revitalizarea/reanimarea spațiilor abandonate prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca scop, dacă nu recuperarea, măcar reactivarea temporara a acestor spații pasive ce se află pe o cale sigură către dispariție.

Ca un prim pas, vom organiza o serie de evenimente în clădiri din zonele industriale ale Bucureștiului ce au trecut prin procesul de conversie culturală și activează în prezent ca huburi creative.

În cadrul primei ediții am avut ca invitați 13 tineri artiști ce au realizat o serie de lucrări și instalații în cadrul sediului Make a Point și a turnului de apă al Postăvăriei Române.
Tematica expoziției a explorat tema ”Urmelor omului în îmrejurimile sale”. Prin împrejurimi înțelegem natura, ceilalți sau sinele. 

Artiștii prezenți în expoziție au fost: Amalia Dulhan, Andra Vlăsceanu, Bogdan Topîrceanu, Claudia Ilea, Vlad Bota, Cristina Crișu, Cătălina Vasilescu, Dragoș Serafim, 

Diana Blaga, Emanuela Voinescu, Roberta Curcă, 

Alina Anca și Răzvan Pascu.
 

EXPOZIȚIE

1/4

HEARTBEATING, TIMEKEEPING

Proiect colectiv - 2015
Ilea Claudia, Andra Vlăsceanu, Vlad Bota, Bogdan Topîrceanu

Concept: Bogdan Topîrceanu

Projection mapping: Aural Eye (Alina Anca, Răzvan Pascu & Daniel Bega)

Sunet: Wild Draft

"Ceasul trebuie că a fost o încercare de luare în posesie a pulsului. 
De obiectivizare. ”A, ești acolo, ești un ceas, ești ceva exterior mie. Nu trebuie să îmi fac griji”. Dar tocmai de aceea, am ajuns să avem confortul de a irosi pulsul. Pentru că am disociat de noi acest timp interior. 
Timpul exterior este egal pentru toată lumea. Pe când bătăile inimii nu. 
Au ritmuri diferite, intensități diferite, și în definitiv, un număr maxim de bătai finit și diferit de la o persoană la alta. Ceea ce conceptul de timp nu va avea niciodată. El este imuabil și infinit. Singurul lucru care a rămas comun între cele două, este că amândouă își vor găsi sfârșit odată cu ultima bătaie a inimii ultimului om. Timpul, așa cum îl știm noi se va stinge odată cu pulsul."

TURNUL DE APĂ